Mirović: Početkom maja radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je sve spremno za izgradnju Fruškogorskog koridora i najavio za prve dane maja zvanični početak radova na realizacij tog velikog infrastrukturnog projekta.

Nakon sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, Mirović je kazao da je Pokrajinska vlada izdala dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa i ocenio da je to „važna vest“ za građane Rume, Iriga, Petrovaradina i Novog Sada, odnosno za privredu, transport robe i bolju povezanost.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, na sastanku je bilo reči o realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, poput pripreme projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad – Zrenjanin – Beograd, izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajinske vlade realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do Mađarske.

„Pokrajinska vlada biće pouzdan partner Vladi Srbije i zajedničkim snagama realizovaćemo planirane projekte koji će promeniti sliku tog dela naše zemlje i omogućiti manje razvijenim opštinama da se priključe na brze saobraćajnice. U narednim godinama Vojvodina će biti povezana auto-putevima, brzim saobraćajnicama i brzom prugom“, rekao je Mirović.

U saopštenju se navodi i da je danas dogovoreno da bude formirana radna grupa za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na staroj trasi puta, kao i od Petrovaradina do Beočina – što će biti realizovano zajedno sa lokalnim samoupravama.

Ministar Momirović najavio je da će u naredne dve godine u nekoliko lokalnih samouprava u Vojvodini biti izgrađena postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

„Ovo je bio najozbiljniji i najsveobuhvatniji sastanak koji sam imao od kada sam stupio na ministarsko mesto. Prvi put posle pedeset godina realizujemo investicije koje se nisu sprovodile i koje predstavljaju najvažnije teme za građane Vojvodine“, izjavio je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari