Mirović: Stopa nezaposlenosti u Vojvodini na istorijskom minimumu 1Igor Mirović Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti u Vojvodini na istorijskom minimumu i da iznosi 8,5 procenata.

Mirović je, uoči sednice Skupštine Vojvodine, rekao da je za to zaslužan njegov tim, koji je „protekle tri godine jasno pokazao da je sposoban da menja stvari na bolje u Vojvodini“.

„Realizovali smo 90 odsto postavljenih ciljeva u programu rada Pokrajinske vlade, a tiču se ekonomskog razvoja pokrajine. Radili smo podsticaje za investicije, što je rezultovalo stopom nezaposlenosti od 8,5 procenata, što je istorijski minimum u pokrajini“, rekao je Mirović.

Dodao je da je isti tim radio „paralelno i u svim ostalim oblastima društvenog života“ u Pokrajini, te da je značajnu pomoć dala i Vlada Srbije.

Mirović je ocenio da je tokom mandata ove Pokrajinske vlade, za tri godine uspela da uredi finansije, a dokaz za to je pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije.

Na dnevnom redu Skupštine Vojvodine danas je bio Predlog odluke o završnom računu budžeta AP Vojvoine za 2018. godinu, sa izveštajem o izvršenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari