Izvršni direktor Korporacije Tigar u Pirotu Jelena Petković izjavila je da je francuski Mišelin obavestio ovu gumarsku industriju da je spreman da postane većinski vlasnik Tigra MH, zajedničke fabrike Mišelina, Svetske banke (IFC) i Tigra. Ona je naglasila da je ugovorom koji je Tigar potpisao 2005.

Izvršni direktor Korporacije Tigar u Pirotu Jelena Petković izjavila je da je francuski Mišelin obavestio ovu gumarsku industriju da je spreman da postane većinski vlasnik Tigra MH, zajedničke fabrike Mišelina, Svetske banke (IFC) i Tigra. Ona je naglasila da je ugovorom koji je Tigar potpisao 2005. godine, precizirano da Mišelin ima pravo da od Tigra kupi još 19,4 odsto akcija i tako postane većinski vlasnik fabrike za proizvodnju auto guma.
– Mišelin nas je obavestio da je spreman da kupi 19,4 odsto kapitala i ta transakcija trebalo bi da se realizuje početkom ove godine. Osnovni razlog zbog koga je Korporacija Tigar ušla u proces dokapitalizacije Tigra MH bio je intenzivan razvoj tog preduzeća, na šta ukazuju odlični poslovni rezultati. Ali bez obzira na većinsko vlasništvo Mišelina, Tigar će se i dalje maksimalno zalagati da Tigar MH dobro radi i razvija se – rekla je Petkovićeva, i dodala da se to preduzeće od 1. januara zove Tigar guma.
Prema njenim rečima, Tigar MH je u 2006. godini ostvario izvoz veći od 100 miliona evra, čime se ova fabrika svrstava među vodeće izvoznike u Srbiji.
Jelena Petković je ukazala i na veoma značajnu strukturu tržišta, s obzirom na to da se izvoz realizuje na najkonkurentnijim tržištima Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari