MMF: Reformisati sistem plata u državnoj upravi 1Foto: Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

Kako se navodi u saopštenju, šef Misije MMF Džejms Ruf naglasio je da su fiskalni rezultati Republike Srbije veoma dobri zahvaljujući teškim reformama provedenim u prethodnom periodu.

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci Međunarodnog monetarnog fonda i istakao da bi Srbija bez ovog fonda, teško izašla iz užasne krize u kojoj se nalazila pre pet godina.

Sagovornici su konstatovali da će Srbija, iz ubedljivo najteže situacije u navedenom periodu, početkom sledeće godine biti zemlja sa najboljim ekonomskim položajem na Zapadnom Balkanu.

„Šef Misije MMF Džejms Ruf posebno je pohvalio uspešno sprovedene tendere za privatizaciju PKB-a i strateško partnerstvo u RTB Bor, ali je posebno istakao da još postoje problemi i izazovi u sektoru hemijske industrije (Petrohemija)“ saopšteno je iz kabineta predsednika.

Ruf je naglasio da u reformi Poreske uprave i poreske administracije već postoje pozitivne promene, ali da je neophodno nastaviti rad na njihovoj reformi.

Na sastanku je rečeno da Međunarodni monetarni fond insistira na reformi sistema plata u državnoj upravi i zaključeno je da će se uložiti zajednički napori na sprovođenju te reforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari