Moguć raskid privatizacije RTK 1

Naknadni rok od 30 dana za dostavljanje revizorskog izveštaja koje je Ministarstvo privrede dalo kupcu Radio-televizije Kragujevac Radoici Milosavljeviću ističe 21. decembra, nakon čega će, narednog dana, uslediti kontrola Ministarstva.

U slučaju da kupac ne dostavi revizorski izveštaj, Ministarstvo će naplatiti bankarsku garanciju u iznosu od 150.000 evra, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ugovor se smatra raskinutim ako kupac ni u naknadnom roku ne dostavi bankarsku garanciju i ne poštuje obavezu raspolaganja imovinom i kapitalom, precizira se u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o privatizaciji, Ministarstvo privrede nije imalo pravnog osnova za preduzimanje mera naplate bankarske garancije i raskida Ugovora, pre nego što se ostavi naknadni rok kupcu, osim u slučaju neispunjavanja ugovorne obaveze koja zahteva obezbeđivanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja, objašnjava se u saopštenju.

Važno je napomenuti da se očekuje izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije o kontinuitetu u proizvodnji medijskih sadržaja, piše u saopštenju. Takođe, radi razjašnjenja pojedinih nedoumica, Ministarstvo privrede je u slučaju privatizacije RTV Kragujevac, kao i ostalih medija, sprovodilo i sprovodi sve zakonom predviđene kontrole kako bi se utvrdilo da li je kupac kapitala izvršio sve preuzete obaveze, navodi Ministarstvo.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari