Agencija za privatizaciju Srbije juče je na aukciji u Novom Sadu prodala osam vojvođanskih preduzeća za ukupno 1,3 milijarde dinara. Poljoprivredno preduzeće Nova budućnost iz Žarkovca kupio je za 1,05 milijardi dinara Perica Marišić, vlasnik dva mlina iz Batajnice. Početna cena preduzeća bila je 130,6 miliona dinara i obavezu kupca da dodatno investira minimum 39,5 miliona dinara.

Agencija za privatizaciju Srbije juče je na aukciji u Novom Sadu prodala osam vojvođanskih preduzeća za ukupno 1,3 milijarde dinara. Poljoprivredno preduzeće Nova budućnost iz Žarkovca kupio je za 1,05 milijardi dinara Perica Marišić, vlasnik dva mlina iz Batajnice. Početna cena preduzeća bila je 130,6 miliona dinara i obavezu kupca da dodatno investira minimum 39,5 miliona dinara. Poljoprivredno dobro Maglić iz Maglića prodato je po početnoj ceni od 142 miliona dinara beogradskom preduzeću Anbo, uz obavezu kupca da dodatno investira 80 miliona dinara. S obzirom na to da drugi učesnik aukcije nije prihvatio početnu cenu, najavljeno je da će Agencija za privatizaciju formirati komisiju koja će odlučiti o regularnosti prodaje Maglića. Preduzeće za prevoz robe i putnika Kulatrans iz Kule kupio je po početnoj ceni od 39,5 miliona dinara Mile Jerković iz Bačke Topole, koji poseduje autotransportna preduzeća u Zrenjaninu, Šapcu, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici.
Preduzeće za film, video, estradu i teatar Fivet iz Kikinde, koji pod zakupom koristi bioskop Slavica u Beogradu, kupio je za 23 miliona dinara estradni umetnik Saša Popović. S obzirom na to da je početna cena Fiveta bila 87.000 dinara, ovo je najveći rast cene nekog preduzeća na aukcijama u organizaciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju. Nedeljne novine iz Bačke Palanke, čija je početna cena iznosila 29.000 dinara, kupio je vlasnik Građanskog lista iz Novog Sada Miodrag Nikić za 7,8 miliona dinara. Preduzeće za preradu plastičnih masa Mepol iz Vrbasa kupio je po početnoj ceni od 18,4 miliona dinara Branko Pešut iz Vrbasa, koji je novinarima rekao da planira razvoj proizvodnje i upošljavanje radnika koji su trenutno na neplaćenom odsustvu. Projektinvest iz Novog Sada kupilo je po početnoj ceni od 11,2 miliona dinara preduzeće Livingston invest iz Novog Sada, a preduuzeće za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije Minimel iz Zrenjanina za 280.000 dinara kupio je predstavnik tročlanog konzorcijuma Slobodan Dursun iz Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari