Na Srebrnom jezeru se ove godine očekuje 150.000 noćenja 1Foto: TO Veliko gradište

Prošle godine na Srebrnom jezeru ostvareno je 100.000 noćenja, a ove očekuju bar 50 odsto više od toga.

Samo od vaučera imaće 20.000 pansionskih dana, dok je prošle bilo pet puta manje – svega 4.000. Ove godine prvi put se desilo da gosti rezervišu po sedam i 10 dana boravka, što će uticati i na uspešnost turističke sezone.

Predsednik opštine, Dragan Milić, naveo je da je za goste spremna bogata ponuda, jer su na raspolaganju brojni sadržaji.

– Osim plaža na Srebrnom jezeru, imamo i akva park, sportske terene, košarkaški kamp Miloša Teodosića i veslački centar Veslačkog saveza Srbije. Treba obići i renoviranu Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik, a blizu su i Viminacijum, ergel „Ljubičevo“, tvrđava Golubački grad i Lepenski vir – rekao je Milić.

Gosti koji dođu u Veliko Gradište na raspolaganju imaju dva turistička broda, koja ih Dunavom odvoze do Rama i Golupca.

Za boravak mogu da izaberu hotele, apartmane i sobe u  privatnom smeštaju, a cene se kreću od 500 do 6.000 dinara dnevno po osobi.

Za sve njih uskoro će biti i bogatije ponude u oblasti sportskog turizma, jer iz lokalne samouprave najavljuju otvaranje
novoizgrađene sportske hale i formiranje odbojkaškog kampa, sa selektorom srpske reprezentacije, poznatim Gradištancem, Bobom Kovačem.

Na obali Srebrnog jezera nalazi se i akva park, za koji dnevna i poludnevna ulaznica radnim danima koštaju 400 i 300, a vikendom 600 i 450 dinara. Najam ležaljki i ligeštula plaća se 100 i 50 dinara dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari