Nagrada za elektronsku pisarnicu 1FOTO: S. Župljanin

Novopazarska lokalna samouprava proglašena je najboljom u oblasti „Efikasnost i delotvornost“ na nacionalnom takmičenju za primenu principa dobre uprave.

Nagrada je dodeljena za uvođenje elektronske pisarnice, koja je omogućila efikasnije pružanje usluga građanima, moderniju obradu predmeta i razmenu podataka.

U gradskoj upravi ističu da je elektronska pisarnica „samo prvi korak u razvijanju kvalitetnijih usluga i odgovaranja na potrebe građana“. Nacionalno takmičenje organizovali su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“. Nagrade su dodeljene još u tri kategorije: Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, Odgovornost i vladavina prava i Ravnopravnost i odsustvo diskriminacije. Ova priznanja dobile su opštine Ruma, Vlasotinci i vračar, a Nova Varoš je dobila posebno priznanje u oblasti „Transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave“. Ovaj projekat realizovan je u okviru razvojnog programa SWISS PRO.

Novi Pazar Danas; Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari