Najavljuju investicije od 100 miliona evra 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ukoliko na predstojećim lokalnim izborima dobije podršku građana, koalicija „Svi na ovu stranu“, koju čine Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, šumadijski ogranak SPO, te stranka Bolja Srbija, čiji je lider predsednik SO Topola Dragan Jovanović, realizacijom brojnih projekata, vrednih više od 100 miliona evra, vratiće Kragujevac u naredne četiri godine „na mesto koje mu pripada u Srbiji“.

Čelnici koalicije pojasnili su da će deo od tih 100 miliona evra, namenjenih realizaciji razvojnih projekata u Kragujevcu, biti obezbeđen iz gradske kase, ali i da se očekuje značajnija podrška Vlade Srbije, posebno za investicione poduhvate „od šireg značaja“, kakvi su izgradnja Severne obilaznice i moderne saobraćajnice prema Koridoru 11, izmeštanje pruge prema Kraljevu i Kosovu iz centra grada i druge.

Lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović rekao je da će koalicija „Svi na ovu stranu“ posredovati i realizovati tri vrste projekata u Kragujevcu: republičke, gradske i posebne za svaku mesnu zajednicu. Severna obilaznica, put prema Mrčajevcima (Koridoru 11 – prim. Z. R.), rekonstrukcija stadiona „Čika Dača“ i još neki su, prema njegovim rečima, republički projekti.

Stevanović je najavio i umanjenje poreza na imovinu Kragujevčana, te odluku o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog značaja, ukoliko koalicija kojoj je na čelu, na predstojećim lokalnim izborima, osvoji većinsku podršku žitelja centra Šumadije.

Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove će, rečeno je juče, na parlamentarnim izborima da nastupe odvojeno. Stevanović je tim povodom kazao da će u narednih dvadesetak dana biti poznato sve u vezi s njegovim nastupom na republičkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari