Najbolje mesto za ulaganje 1FOTO: Dušan Kostadinović 

U magazinu “Biznis” objavljen je tekst u kom se navodi da je Šabac najbolja investiciona destinacija za ulaganje u Srbiji, zahvaljujući čemu je japanska kompanija Jazaki odlučila da dođe baš u Šabac.

U tekstu se navodi da je Šabac prva lokalna samouprava sa liste Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

 Za samo sedam meseci kompanija “Jazaki”, kao prva japanska grinfild investicija u Srbiji, počela je proizvodnju. Toliko je prošlo od trenutka ulaska u proceduru za kupovinu zemljišta do prvih proizvedenih kablova za kamione. Šabac je postao grad u kome se najbrže izdaju građevinske dozvole. Po brzini izdavanja upotrebnih dozvola već je bio na prvom mestu, tako da je sada osvojio „duplu krunu“. Uskoro će biti i prvi grad u Srbiji koji će sprovoditi referendume na nivou mesnih zajednica na kojima će se odlučivati o tome na šta će se potrošiti novac sakupljen od poreza na imovinu, čime su želeli da motivišu građane da plaćaju svoje obaveze.

Šabac je prošle godine od organizacije NALED dobio sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, što ga je svrstalo među najbolje investicione destinacije. Ističe se po potpuno infrastrukturno opremljenoj industrijskoj zoni (put, struja, voda, gas) od 600 hektara, ali i najvećoj takve vrste u Srbiji. U toj zoni je do sada prodato 120 hektara, a među najvećim investitorima poslednjih godina su japanska kompanija Jazaki (proizvodnja kablova za kamione) i italijanska Pasubio (izrada kožnih sedišta za luksuzne automobile).

Investitori nemaju posebne olakšice u industrijskoj zoni, osim što je cena zemljišta precizirana na sedam evra za kvadratni metar, odnosno 70.000 evra za hektar, piše u magazinu “Biznis”.

  
Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredst Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredst

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari