Najtraženija Prolom banja 1Foto: www.wikipedia.org

Od početka ove godine više od 44.000 građana se prijavilo da koristi vaučere za subvencionisano letovanje na nekoj od domaćih turističkih destinacija, kažu za Danas u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ovo ministarstvo je prvi put prošle godine pokrenulo akciju kojom se građani Srbije pozivaju da letuju u svojoj zemlji. Da bi im olakšali donošenje odluke da ostanu u Srbiji, u Ministarstvu su ponudili da subvencionišu odmor sa 5.000 dinara. Kako je broj zainteresovanih bio veliki, ove godine država je nastavila da u istom iznosu dotira određene kategorije stanovništva.

– Za vaučere se najviše prijavilo penzionera, 56,3 odsto, potom zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, koji čine 33,4 odsto, kao i 4.000 nezaposlenih – navode u Ministarstvu turizma.

Broj domaćih turista koji su u preostalih nekoliko kategorija koje mogu da koriste vaučere je znatno manji, ispod jedan odsto.

U Ministarstvu kažu da se najviše njih prijavilo iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Pančeva, Zrenjanina i Čačka, a da je najtraženija destinacija Prolom banja.

– Osim Prolom banje, traženi su Zlatibor, Banja Koviljača, Lukovska banja i Sokobanja – navode u Ministarstvu, a trenutno je građanima na raspolaganju 637 ugostiteljskih objekata u kojima mogu da realizuju svoje vaučere.

Spisak svih objekata nalazi se na sajtu Ministarstva, baš kao i uslovi koje treba ispuniti. Vaučerom može da se plati smeštaj, ne kraći od pet dana i ne u opštini u kojoj korisnik živi. Za vaučere se može prijaviti na šalteru bilo koje pošte, do 15. oktobra, a najkasnije se mogu iskoristiti do 20. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari