Na ovonedeljnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 10, 1 miliona KM kroz 2.843 transakcija. Od ukupnog prometa akcijama na berzanskoj kotaciji – kotacija PIF – ova ostvareno je 2,9 miliona KM ili 28,4 odsto, dok je trgovanjem akcijama na berzanskoj kotaciji ostvareno 850.

Na ovonedeljnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 10, 1 miliona KM kroz 2.843 transakcija. Od ukupnog prometa akcijama na berzanskoj kotaciji – kotacija PIF – ova ostvareno je 2,9 miliona KM ili 28,4 odsto, dok je trgovanjem akcijama na berzanskoj kotaciji ostvareno 850.726 KM ili 8,37odsto.
Berzanski indeks Republike Srpske BIRS u toku ove sedmice izgubio je na vrednosti 4,6 odsto.Indeks fondova FIRS beleži pad vrednosti za 7,4 odsto, a indeks preduzeća iz sistema Elektroprivrede RS 6,6 odsto. Najveći promet u ovoj sedmici ostvaren je trgovanjem akcijama Telekoma Srpske (obim prometa 66.189 KM) sa prosečnom cenom jedne akcije (u petak) od 3,2 KM, što je za 1,8 odsto niža cena u odnosu kraj prethodne nedelje.
Od akcija na berzanskoj kotaciji – kotacija PIF – ova najveći promet prošle nedelje ostvaren je u trgovanju akcijama Kristal Invest Fonda (595.612 KM), uz pad cene od sedam odsto. Akcije ovog fonda su poslednjeg dana trgovanja imale prosečnu cenu od 28,2 KM.
Dobitnik na trgovanju ove nedelje su akcije PIF Balkan Investment Fond kod kojih cena beleži skok od devet odsto, sa prosječnom cenom od 12,5 KM po akciji.Gubitnik sedmice akcije PIF Invest Nova Fond, čija je vrednost prošle nedelje pala za 12,4 odsto. Na slobodnom berzanskom tržištu najveći promet ostvaren je u trgovanju akcijama Nove Banjalučke Banke čija cena beleži skok od 11 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari