NALED: Vladi ocena 4,8 od 10 1Foto: Stefana Savić

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) izabrala je danas generalnog direktora kompanije Gomex Gorana Kovačevića za novog predsednika UO, a ujedno je konstatovano i da je Vlada Srbije zaslužila ocenu 4,8, od mogućih 10, za proces pripreme, donošenja i primene zakona.

Novi članovi Upravnog odbora NALED su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Dragana Čukić, član UO ACES.

Članovi koji su zadržali pozicije u UO su generalni direktor Gorenja Stanka Pejanović, generalni direktor kompanije Koka Kola HBC Aleksandar Ružević, generalni direktor Messer Tehnogas Ernst Bode, direktor SAP za javni sektor centralne i istočne Evrope Vojislav Genić i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Prema najnovijim podacima Regulatornog indeksa Srbije (RIS) koji ocenjuje proces pripreme, donošenja i primene zakona, Vlada Srbije zaslužila je polovičnu ocenu 4,8 od maksimalnih 10, što predstavlja blagi napredak u odnosu na proteklu godinu.

Najbolju ocenu institucije su zaslužile za brzinu odgovora na upit privrednog subjekta i dostupnost informacija od javnog značaja 7,5 od 10.

Rezultat usvajanja podzakonskih akata je tri puta bolji, ali je oblast sprovođenja zakona je i dalje najslabije ocenjena pošto različiti pravilnici i uredbe od značaja za privredu kasne u proseku 1.411 dana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari