Narodna stranka: Zašto se Nišu uzima aerodrom? 1

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas je Vlada Srbije otela Nišlijama aerodrom „Konstantin Veliki“ da bi zaustavila njegov razvoj i omogućila koncesionaru beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ podizanje taksi i ekstraprofit.

Narodna stranka je prva ukazivala da je deo koncesionog paketa i zaustavljanje razvoja aerodroma u celoj Srbiji. Dogovoreno je da se broj putnika na aerodromima Niš, Ponikve i Morava ograniči na milion godišnje, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je dodao da je dosadašnjim tempom razvoja niški aerodrom mogao da dostigne milion putnika već 2022. godine, što očigledno nije bio interes republičke vlade.

Vlada je prethodnih meseci pritiskala upravu „Konstantina Velikog“ da poveća takse, ali je menadžment to odbio, jer bi to oteralo niskobudžetne kompanije koje rade u Nišu, naveo je Jovanović.

Otimanje niškog aerodroma je priprema da se povećaju takse i da se zaustavi rad niskobudžetnih kompanija u Nišu, ocenio je Jovanović.

Povodom subvencije od 9,5 miliona evra nemačkoj kompaniji „Kontinental“, Jovanović je rekao da se time uništava domaća IT industrija, jer će već zaposleni softverski inženjeri u domaćim firmama preći u stranu kompaniju koja će im dati veće plate, na osnovu pomoći koju je dobila od Vlade Srbije.

Jovanović je, povodom saradnje Narodne stranke i ostalih opozicionih aktera, rekao da je neophodno zajedničko delovanje opozicije, a da osnovni cilj mora biti borba za fer izborne uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari