ne nadajte se. Lekara i učitelja neće biti više. Ni vojnika. Smanjiće se, zamislite, čak i BIA. Ali Vlada i u užem i u širem smislu posmatrano, naravno, porašće. Otkako je ova tranzicija počela, gotovo da nema državnog službenika koji se nije potrudio da nam objasni kako smo (im) višak ovde, višak onde.

ne nadajte se. Lekara i učitelja neće biti više. Ni vojnika. Smanjiće se, zamislite, čak i BIA. Ali Vlada i u užem i u širem smislu posmatrano, naravno, porašće. Otkako je ova tranzicija počela, gotovo da nema državnog službenika koji se nije potrudio da nam objasni kako smo (im) višak ovde, višak onde. Samo su oni nama uvek manjak. I to da su mali manjak, ni po jada. Nego izračunati se ne da. Valjda zbog tog manjka koji se ne da ni izračunati ni popuniti Vladina Služba za upravljanje kadrovima će se udvostručiti. Vladina Kancelarija za saradnju s medijima, koja će nam cele godine objašnjavati posledice svega ovog napred iznetog, ostaće na istom već dovoljno visokom broju od 33 zaposlena. I da se ne uzme u obzir da svako ministarstvo ima i svoje odeljenje za saradnju s veselim medijima, svako ko se bavi informativnom delatnošću potvrdiće vam da je 33 zaposlena visok broj, recimo za jedne nedeljne novine. Naročito će se povećati broj zaposlenih u ovim ministarstvima koja se sa svakom novom vladom te spajaju te na stare sastavne delove ponovo cepaju. Koja političke stranke jedna drugoj, sa keš razlogom, otimaju. A kad otmu ministarstvo, neće valjda u njemu da se oslanjaju na stare kadrove stare stranke. Nego svoje, molim lepo. Em se lepo oslone, em svoje zbrinu, obično, za sva vremena.
Tako će recimo deo zaposlenih iz starog Ministarstva za rad i zapošljavanje preuzeti novo Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, ali broj zaposlenih u novom Ministarstvu za rad i socijalnu politiku ne samo da se neće smanjiti nego neće ostati ni isti. Kad su počeli da hapse po carini, mislila sam da niko drugi sem direktora nije ni ostao. Ali ne brinite, i njih će biti još više nego što ih je bilo.
Kao što vam rekoh, gotovo da nema državnog službenika koji se nije potrudio da nam objasni kako smo (im) višak ovde, višak onde. Jedino mesto gde nas, po tim stručnim tumačenjima, uvek ima manje nego što svuda trubimo da nas ima, spisak je nezaposlenih.
Tu što lažemo i mažemo i ove što su uvek u manjku nerviramo-nije ni za ovako javnu priču. Zato se na tu brojku kao reper za broj ovih što vise sa državnih jasli neću pozivati. Ali red bi bio da se rast ili pad broja državnih službenika vezuje za rast ili pad ukupnog broja zaposlenih. Ako je ukupan broj zaposlenih porastao, nek rastu i oni. Ako je, međutim, pao, molim da padnu. Mora i za njih da bude nekog reda i zakona.
Kao što sam i mislila, poslanici poreskim obveznicima, svojim biračima, nisu mnogo pomogli glede ovih što su u večitom manjku, pa ni u pogledu njihovih plata. Sve će to da raste, kako su večito deficitarni i zamislili. Od poslanika, koji su pričali dugo i mnogo i o čemu stignu, nije se bolje dalo ni očekivati. Ali, medije je načisto pojelo Kosovo. A ono što je od njih i preostalo smazalo je Tadićevo izvinjenje Hrvatima. Mi i plate ovih što ih mi izdržavamo prekoostali smo im za neku drugi, bolji put.
DORASLI ZA HARIKIRI: Da se ona Jugoslavija raspala samo za nas beslovesne takozvane obične građane, mogli ste lepo da zapazite i dosad, a ovih dana niste zapazili samo ako su vam grozne patriote i još besramniji reformatori sasvim popili mozak. U švercu duvana tako smo lepo sarađivali s mrskim Hrvatima i mi Srbijanci i oni što im je bolje ni na pamet da nam ne padnu – Crnogorci. Mi još u mislima bazamo po Kipru tražeći naše izgubljene kovčege sa blagom, Hrvati budući Europejci vršljaju po Austriji u potrazi za svojim patriotskim generalima i njihovim ni malo patriotskim kontima pohranjenim u banci koja je do juče pripadala Hajderovoj vladi. Mada bar što se nas tiče, bivalo je izgleda toga zanimljivog turizma i kasnije.
A tek naša skupština i njihov sabor što su slični kao jaje jajetu. Oni su tamo pohapsili tek par funkcionera (korumpiranog) Fonda za privatizaciju, a sa saborske govornice se vlasti poručuje da se u Japanu i za manje radi harikiri. Kod nas više nije sigurno da li će ko na slobodi prekoostati, a ni ostavku niko da podnese. Zato Hrvatima i nismo uzor mi nego, ni manje ni više, Bangladeš. Gde su navodno pohapšeni svi.
Ali da se vratim na početak. Pratite li vi ovu duvansku ekonomiju, moliću lepo? Ako pratite, javite mi, šta mislite: što su se svi ovoliko uzmuvali, unervozili i unezverili? Ko se ovde više služio, a ko više družio s gospodom švercerima, otmičarima i ubicama? Detinjastim vragolanima, najkraće rečeno.Ko se više služio, a ko družio, patriote ili reformatori? Ko se više služio, a ko družio, ali osiromašio nije niko. Sem Srbije. A oni svi baš naprotiv. Javite mi ako smete, a da ne zaglavite pred sud zbog klevete pre nego oni zbog krađe, otmice i ubistva i sve to najmanje na kvadrat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari