NBS: Niko nije tražio podatke o deviznim transakcijama Keyconnection Media 1Foto: B. Cvejić

U Narodnoj banci Srbije za Insajder kažu da im niko nije tražio podatke o deviznim transakcijama agencije Keyconnection Media d.o.o, u kojoj je direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić jedan od akcionara, a koji su objavljeni na društvenim mrežama i u tabloidima.

U NBS ističu da bi takve podatke mogli da dostave isključivo istražnim ili sudskim organima na njihov pisani zahtev, ali da takav zahtev nikada nisu dobili.

Kako prenosi N1, NBS je institucija koja kontroliše devizno poslovanje u zemlji i koja ima objedinjene podatke o transakcijama koji su objavljeni na društvenim mrežama i u tabloidima.

S obzirom na to da su takvi podaci i prema zakonu tajni, novinari Insajdera upitali su NBS kako je moguće da budu objavljeni u medijima.

U pisanom odgovoru Narodne banke je rečeno da oni nikada do sada nisu dobijali nikakav zahtev od bilo kog pravnog ili fizičkog lica, a vezano za podatke o deviznim transakcijama privrednog društva Keyconnection Media d.o.o. Beograd.

“Takve podatke Narodna banka ne bi mogla ni da dostavi, čak i kada bi takav zahtev dobila”, navodi se u odgovoru Insajderu.

U NBS navode da te podatke mogu da dostave isključivo istražnim ili sudskim organima na njihov pisani zahtev, ali, kako ističu, takav zahtev, vezano za privredno društvo Keyconnection Media d.o.o. nisu dobili.

“Navedene podatke poseduju banke preko kojih se vrše plaćanja”, kažu u NBS, iako je reč o jednom dokumentu u kojem su pobrojane transakcije koje su išle preko različitih banaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari