Foto: Dušan Atlagić

Polovina njih je na trudničkom bolovanju, posle čega imaju pravo i na porodiljsko i nekima ugovori ističu tek u 2019. godini“, oglasili su se iz Er Srbije tri dana nakon prvobitno postavljenih pitanja u vezi s tvrdnjama mladih majki zaposlenih u ovoj kompaniji da su ostale bez posla zato što su se odlučile da rode decu.

U telefonskom razgovoru portparol Er Srbije nije objasnio zašto toliko dugo nisu odgovarali na zahteve za komentar poslate u dva navrata, u petak 5. januara i ponedeljak 8. januara, ali je insistirao da je u tekstu Danasa iz jučerašnjeg broja načinjena materijalna greška i da 27 žena nije dobilo otkaz. Ipak, nije mogao da odgovori da li je istina da im nakon isteka bolovanja neće biti produženi ugovori.

Istovremeno, juče se redakciji Danasa obratilo još žena kojima je saopšteno usmeno da nakon isteka porodiljskog bolovanja ne mogu da računaju na nastavak ugovora. Milica Felbab tvrdi da je i ona jedna od majki kojima je saopšteno da za nju više nema mesta.

– Ja sam jedna od žena koje su dobile otkaz nakon porodiljskog bolovanja. Prevremeno sam se porodila i zbog zdravstvenog stanja deteta produžila sam porodiljsko na bolovanje za negu deteta još šest meseci. Dva dana pred istek bolovanja, primila sam telefonski poziv da sam suviše dugo bila na bolovanju i da mi se zbog toga neće produžiti ugovor. To je bilo u februaru 2017. godine – navodi ona.

Teodora Stefanović kojoj ugovor ističe 15. januara i za koju u Er Srbiji tvrde da je i dalje zaposlena, rekla nam je da je dobila poziv da razduži uniformu, dozvolu za kretanje po aerodromu i potpiše rešenje o isteku ugovora.

S obzirom na zvaničnu i stratešku orijentaciju države da se posveti rešavanju problema depopulacije, a koja se ogleda u pravljenju strategije podsticanja rađanja, zatim osnivanju Saveta za populacionu politiku i pripremi zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji bi trebalo da bude usvojen ove godine, ostavljanje majki bez posla nakon isteka bolovanja u državnoj kompaniji ostavlja gorak ukus u ustima.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije, ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, u pisanom odgovoru Danasu ističe da u Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti koji je pripremilo Koordnaciono telo, postoje mehanizmi kojima se trudnice i porodilje u radnom odnosu štite od premeštanja na druga radna mesta tokom trudničkog i porodiljskog bolovanja.

– Od kompanije Er Srbija sam dobila informaciju da vest koju ste danas objavili ne odgovara u potpunosti činjenicama i verujem da će vam ova kompanija pružiti detaljnije informacije. Ali, pošto se radi o ženama koji su trudnice ili porodilje i kao neko ko se bori za veća prava žena zamolila sam direktora Aerodroma da još jednom proveri sve detalje. I ukoliko postoji ijedna trudnica ili porodilja koja je ostala bez posla ili ugovora, da one imaju prioritet na proleće kada budu angažovani novi radnici na Aerodromu – navodi se u izjavi Mihajlović.

Tražili smo komentar i od Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfella zadužene za demografiju i populacionu politiku, ali ga do kraja dana nismo dobili. Takođe, iz kabineta premijerke Ane Brnabić su nam saopštili da zato što su iz Er Srbije dobili informaciju da „28 trudnica nije dobilo otkaz“ nisu želeli da komentarišu.