Nekoliko kompanija zainteresovano za RTB Bor 1

Za privatizaciju RTB Bora zainteresovano je nekoliko kineskih, američkih i kanadskih
kompanija, potvrdio je N1 ministar privrede Goran Knežević i dodao da Vlada u ovom trenutku ne razmišlja o privatizaciji Telekoma.

Strukturne reforme javnih preduzeća najavljuju se godinama, a Srbija se obavezala i MMF da će završiti taj posao. Knežević kaže da javna preduzeća jesu problem, ali i da postoji napredak u tom sektoru. Ističe da u njima radi veliki broj građana,pa se ona ne mogu posmatrati samo sa ekonomskog aspekta, već ona predstavljaju i politički, socijalni i demografski problem.

„RTB Bor je ozbiljna kompanija, sa ozbiljnim potencijalima koji nisu bili toliko aktivirani. Očekujemo da sa novim tržišnim uslovima bude stabilno preduzeće. Razgovaramo sa nekoliko kineskih, američkih i kanadskih firmi. Očekujemo zainteresovanost jer Bor može da bude dobra akvizicija“,rekao je Knežević N1 na Kopaonik biznis forumu.

Knežević je najavlo da će biti promenjen model za privatizaciju Galenike, pošto pokušaj privatizacije nije uspeo i da će se za Galeniku do sredine maja raspisati drugi krug tendera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari