Nemačka je uložila 1,2 milijarde evra u preduzeća u Srbiji, po čemu je druga na listi stranih investitora, izjavila je juče direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Frankfurtu Milanka Vučić. Ona je na sastanku privrednika regiona Kraljeva sa direktorima 10 predstavništava PKS u inostranstvu kazala da je u 2007.

Nemačka je uložila 1,2 milijarde evra u preduzeća u Srbiji, po čemu je druga na listi stranih investitora, izjavila je juče direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Frankfurtu Milanka Vučić. Ona je na sastanku privrednika regiona Kraljeva sa direktorima 10 predstavništava PKS u inostranstvu kazala da je u 2007. godini robna razmena Srbije sa Nemačkom dostigla 2,2 milijarde evra i izjedančila se sa rezultatom iz 1990. godine. Vučić je istakla da, za razliku od 1990. godine, kada je vrednost izvoza iz Srbije u Nemačku bio jednak vrednosti uvoza, Srbija sada ima deficit u robnoj razmeni. Direktori predstavništava PKS u inostranstvu razgovarali su sa privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo o mogućnostima povećanja izvoza i privlačenja stranih investicija.
– Cilj nam je da kroz približavanje predstavništava PKS i domaćih privrednika omogućimo još bolje poslovne kontakte sa zemljama u koje odlazi 50 odsto izvoza i iz kojih dolazi 40 odsto uvoza – kazao je predsednik Komore u Kraljevu Mladomir Novaković. Privrednici sa podučja RPK razgovarali su juče sa direktorima predstavništava PKS iz Beča, Brisela, Frankfurta, Kijeva, Milana, Moskve, Pariza, Sarajeva, Sofije i Temišvara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari