Nakon višemesečnih priprema i uspešno izvršenih administrativnih procedura, nemačka trgovinska kompanija Lidl je u Staroj Pazovi potpisala ugovor o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog distributivnog centra te kompanije, koji će biti smešten u najatraktivnijoj industrijskoj zoni u blizini auto-puta Beograd – Subotica.

Ugovorom je utvrđena kupovina parcele površine oko 20 hektara, a budući objekat, nakon izgradnje petlje na pomenutoj saobraćajnici, putni pravac Nova Pazova – Stari Banovci dobiće mogućnost povezivanja i sa auto-putem Beograd – Zagreb.

Ugovor su, u prisustvu Đorđa Radinovića, prvog čoveka opštine Stara Pazova, i njegovog tima, koji je svojim radom značajno doprineo uspešnom dolasku nove investicije, svečano potpisali Dragan Čigoja, zastupnik kompanije Lidl u našoj zemlji, i Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Ugovorom je predviđeno da parcela prelazi u svojinu kompanije uz naknadu od oko 158 miliona dinara. Potpisivanju ugovora prethodio je postupak javnog nadmetanja koje je otvoreno 15. avgusta ove godine.

„Dolazak uspešnih evropskih kompanija i odluka da investiraju u našoj opštini veliko je priznanje za nas kao lokalnu samoupravu i vidljiv dokaz truda koje dugoročno ulažemo u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja. Ovo je samo jedan od pokazatelja da efikasnost, profesionalnost, odgovoran odnos i timski rad donose uspeh, a mi se upravo držimo ovih vrednosti jer znamo da je, u ovo vreme teške ekonomske krize, svako novo radno mesto od neprocenjive vrednosti za naše građane“, naglasio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari