Nepravilnosti u otkupu voća 1Foto: wikipedia

Voćari sa područja Surdulice, Vladičinog Hana i Leskovca upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom koju treba da plate.

U sve hladnjače na području Pčinjskog okruga Ministarstvo trgovine je uputilo nadležne inspekcije, sa zadatkom da se utvrdi da li ima nepravilnosti u radu.

„Cilj svih proizvođača malina i višanja nije zatvaranje otkupnih mesta i hladnjača, jer time ne nanosimo štetu samo njima, već i sebi i budžetu Srbije“, navodi se u saopštenju Udruženja voćara Surdulice.

U saopštenju se dodaje da su u komunikaciji sa nadležnim organima dobili informaciju da se otkupljivači i hladnjačari koji imaju nepravilnost u radu prvo opomenu, a kasnije kažnjavaju.

„U razgovoru sa nadležnim organima obavešteni smo da zbog neizdavanja blokova nije moguće kontrolisati količine i cene otkupljenih višanja i malina, tako da postoji sumnja da ima nepravilnisti kod krajnjeg obračuna poreza“, navodi se u saopštenju voćara sa juga Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari