Kabina buduće gondole (arhivska fotografija)Foto: Nenad Kovačević

Reč je o prvoj fazi izgradnje gondole na Zlatiboru.

Ministarstvo još jednom podseća rukovodstvo Čajetine da je zakon jednak za sve i da će građevinsku dozvolu za gradnju gondole dobiti u najkraćem mogućem roku, čim podnesu svu potrebnu, zakonom propisanu dokumentacijuMinistarstvo.

Srbija ima moderan i reformisan sistem izdavanja građevinskih dozvola, u kojem broj dozvola raste iz meseca u mesec, a od opštine Čajetina se ne traži ništa više i ništa manje od onoga što zakon traži svim drugim investitorima u Srbiji, stoji u saopštenju.

Ministarstvo ukazuje da je dalo precizne instrukcije šta je potrebno i dodaje da kako opština nije izvršila tražene izmene u dokumentaciji, njihov zahtev morao je biti odbijen.

Ministarstvo ističe da ostaje na raspolaganju opštini kako bi što pre, na zakonom predviđen način, pribavila građevinsku dozvolu.

Opština Čajetina podnela je 4. jula treći zahtev za izdavanje građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje gondole, koja obuhvata izgradnju krajnje stanice Tornik, koji je odbačen kao nepotpun.

U saopštenju se ističe da Ministarstvo podržava izgradnju gondole od početka jer će tim projektom jedna od najlepših planina u Srbiji postati još atraktivnija za turiste, a zlatiborski kraj će moći da se ekonomski još brže razvija.

Takav stav, Ministarstvo je pokazalo na delu omogućavajući Opštini Čajetina da projekat realizuje u više faza, pružanjem stručne podrške investitoru u procesu pribavljanja dokumentacije i izdavanjem lokacijskih uslova u roku višestruko kraćem od zakonskog, dodaje se u saopštenju.