Nikolić: Budući projekti Kineske banke zajedničko investiranje Srbije i Kine 1Foto: Kancelarija Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa odlazećim predsednikom Kineske banke u Srbiji Liuom Sijaofeijem i sa novopostavljenim predsednikom banke Van Leiem i izrazio zahvalnost zbog doprinosa partnerstvu dve zemlje.

Nikolić je rekao da kao buduće projekte Kineske banke u Srbiji vidi zajedničko investiranje Srbije i Kine u proizvodnju za treća tržišta, navedeno je u saopštenju Nacionalnog saveta.

Sijaofei je zahvalio Nikoliću na svemu što je uradio na unapređenju odnosa dve zemlje i dodao da poverenje koje je dao banci, pokazuje da treba nastaviti sa projektima. On je rekao da Kineska banka u Srbiji ima sve veći broj klijenata kako kineskih tako i srpskih velikih, srednjih i malih preduzeća, a cilj banke je da dovede što više velikih kineskih kompanija u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari