Nikolić: Kina i prijatelj i investitor 1Foto: FoNet/Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Kina Srbiju smatra prijateljem i može da očekuje našu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta rekao je funkcioner Komunističke partije Kine Jang Điečo u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta sa saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislavom Nikolićem.

Kina će nastaviti sa ulaganjem u Železaru, prva faza revitalizacije Kostolca je završena i počeli smo sa drugom, a nadamo se da će Srbija pružiti podršku za predviđene radove na Kostolcu A i B, rekao je Jang, navodi se u saopštenju.

Očekujem da ćete obaviti važne razgovore u Kini u narednima danima, a mi podržavano moćne kompanije koje učestvuju u privatizacijama na osnovu tržišnih principa, istakao je on.

Jang je zahvalio srpskom narodu što je uz Kinu po pitanjima koja su za nju od značaja i zamolio Nikolića da prenese iskrene pozdrave predsednika Si Đinpinga predsedniku Srbije Alelksandru Vučiću.

Nikolić je ocenio da su veze Srbije i Kine neraskidive, da je saradnja počela infrastrukturnim projektima, potom je nastavljena uspešnom privatizacijom Železare, a „nadam se i RTB Bora“.

Zahvalan sam predsedniku Si Đinpingu što neprekidno brine o tome da li se osnažuje saradnja između naših država, rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari