Nikolić: Srbija spremna za uspešnu saradnju sa Kinom 1Foto: Nacionalni savet

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom pekinškog instituta WANLI Think Tank i istakao da Srbija ima kvalifikovanu i kvalitetnu radnu snagu, otvoreno tržište sa mnogim zemljama sveta i da je spremna za uspešnu saradnju sa Kinom.

„U novoj fazi odnosa sa NR Kinom, Nacionalni savet će podsticati zajedničku proizvodnju za treća tržišta“, rekao je Nikolić i dodao da zapadne države ne treba da se odupiru ekonomskoj globalizaciji Kine jer će doneti boljitak celom svetu, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Generalni sekretar pekinškog instituta Džao Jue rekao je da je ideja tog instituta da bude formirana zajednička baza podataka kako bi mogli da se promovišu svi projekti koje kineska i srpska strana planiraju da realizuju.

„Projekti na kojima možemo posebno raditi sa Srbijom odnose se na tehnologiju uzgoja sadnica, tehologiju elemenata za proizvodnju stočne hrane, spremni smo da u Srbiji primenimo najsavremeniju tehnologiju u solarnoj proizvodnji električne energije“, rekao je Džao Jue, piše u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Nikolić: Srbija spremna za uspešnu saradnju sa Kinom”

  1. Kancelarija za gubljenje vremena objašnjava kako će saradnja sa Kinom da donese boljitak celom svetu??? Čudno, ovi se probudili usred zime i bulazne.

  2. Ovog apsolutnog diletanta u svemu,osim mozda u laganju,drugovi kinezi ce da „preveslaju“ da nece ni osetiti !! Njegove kompetencije+njegove ingerencije,ce da nas zakopaju dublje nego kad’ je „toma grobar“ radio u Kragujevcu !!!

  3. Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolic je dosta truda ulozio i znoja prolio da bi u poznim godinama stekao fakultetsku diplomu pa je red da ode u zasluzenu penziju zajedno sa svojim saradnicima iz navedenog saveta prestane da pravi nepotrebne troskove ovoj nasoj siromasnoj Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.