NIS objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja 1Foto: NIS

NIS grupa objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja za devet meseci 2017. godine, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

Neto dobit NIS-a u izveštajnom periodu porasla je za 2,6 puta u poređenju sa istim periodom prošle godine i iznosi 20,1 milijardu dinara. Nastavljen je i trend rasta obaveza NIS grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda koje su u devet meseci 2017. godine bile za 7 odsto više u poređenju sa istim periodom 2016.

Po navodima NIS-a, u 9 meseci 2017. proizvedeno je 13 odsto više električne energije nego u devet meseci prethodne godine.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, izjavio je:

„Pozitivni rezultati poslovanja NIS-a dokaz su da je kompanija izabrala optimalni model poslovanja u sadašnjim tržišnim uslovima. U izveštajnom periodu u razvoj NIS-a smo uložili 16,6 milijardi dinara i nastavili smo da radimo na povećanju efikasnosti poslovanja kompanije. Ove godine NIS je koncentrisan na realizaciju najvećeg projekta u energetskom sektoru Srbije – izgradnju kompleksa Duboke prerade u Rafineriji nafte u Pančevu. Takođe, nastavljamo sa modernizacijom i razvojem naše maloprodajne mreže, ulažemo u geološka istraživanja i u proizvodnju nafte i gasa, kao i u projekte iz oblasti energetike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari