Niš predstavio projekte 1Trg kralja Milana u Nišu Foto: Wikipedia

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i delegacija američke države Merilend razgovarali su sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem o saradnji u sektoru zaštite životne sredine, a predstavljeni su i investicioni potencijali i projekti u toj oblasti.

Trivan je rekao da je cilj bio da se već uspostavljena saradnja sa Merilendom na političkom nivou pretoči u praktične rezultate, kao i da je ova poseta 15 kompanija iz SAD prvi korak u tom pravcu.

Niš je bez sumnje jedan od najozbiljnijih gradova u Srbiji i ovo je prilika da otvorimo mnoge teme za razgovor. Izabran je za posetu kao jedan od gradova koji ima već gotove projekte za investiranje, rekao je Trivan.

Bulatović je ocenio da Niš ima veliki potencijal za ulaganje i projekti iz zaštite životne sredine su jedno od najvećih i najvažnijih, poput izgradnje postrojenja za preradu i pročišćavanje otpadnih voda i regionalne deponije Keleš.

Od 4.000 kompanija mi smo izabrali 15 najboljih da poseti Srbiju, rekao je zamenik državnog sekretara Merilenda Luis Borunda, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari