Usled nepovoljnih meteoroloških uslova koji utiču na povećanje koncentracije štetnih materija u vazduhu, Naftna industrija Srbije je, privremeno, iz Rafinerije nafte u Pančevu obustavila otpremu benzina auto – cisternama, železnicom i plovnim objektima. Uz tvrdnju da svojim aktivnostima nisu doprineli povećanoj koncentraciji štetnih materija u Pančevu, u NIS ističu da redukcija isporuke ni na koji način neće ugroziti snabdevenost tržišta, a NIS-Petrol će i dalje dosledno poštovati obavezu da smanji emisiju opasnih materija.

Usled nepovoljnih meteoroloških uslova koji utiču na povećanje koncentracije štetnih materija u vazduhu, Naftna industrija Srbije je, privremeno, iz Rafinerije nafte u Pančevu obustavila otpremu benzina auto – cisternama, železnicom i plovnim objektima. Uz tvrdnju da svojim aktivnostima nisu doprineli povećanoj koncentraciji štetnih materija u Pančevu, u NIS ističu da redukcija isporuke ni na koji način neće ugroziti snabdevenost tržišta, a NIS-Petrol će i dalje dosledno poštovati obavezu da smanji emisiju opasnih materija. „NIS a.d. odgovorno pristupa snabdevanju tržišta naftnim derivatima i u skladu sa tim, preusmeriće isporuku derivata na akcizna skladišta na teritoriji čitave Republike. Na taj način biće omogućeno uredno snabdevanje gorivom, korisnika uslužne prerade nafte i privatnih benzinskih stanica“, tvrde u toj kompaniji.
U zavisnosti od vremenskih prilika i ekološke situacije u Pančevu, NIS-Petrol će dnevno pripremati plan isporuke naftnih derivata i o tome obaveštavati korisnike. U periodima kada otprema bude moguća, prioritet će imati korisnici uslužne prerade i privatne benzinske pumpe, dok će NIS-Petrol svoje benzinske stanice snabdevati sa akciznih skladišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari