Generalni direktor Jat ervejza Nebojša Starčević izjavio je juče da poslovodstvo srpske aviokompanije o privatizaciji do sada nije razgovaralo ni sa jednim italijanskim avioprevoznikom, uključujući i Er uan. Beogradski nedeljnik Ekonomist magazin objavio je, pozivajući se na informacije iz poslovnih krugova da je privatna italijanska kompanija Er uan zainteresovana za kupovinu Jata.

Generalni direktor Jat ervejza Nebojša Starčević izjavio je juče da poslovodstvo srpske aviokompanije o privatizaciji do sada nije razgovaralo ni sa jednim italijanskim avioprevoznikom, uključujući i Er uan. Beogradski nedeljnik Ekonomist magazin objavio je, pozivajući se na informacije iz poslovnih krugova da je privatna italijanska kompanija Er uan zainteresovana za kupovinu Jata. Starčević je naveo da su osim ruskog Aeroflota i Er Indije još neke strane kompanije izrazile spremnost za strateško partnerstvo ili kupovinu Jat ervejza, ali nije želeo da navede njihova imena. „Postojao je i još postoji kontakt i sa drugim stranim kompanijama, ali u razgovorima nije bilo formalnih zaključaka, pa nije prikladno da pominjem njihova imena“, kazao je on.
Generalni direktor Jat ervejza Nebojša Starčević izrazio je očekivanje da će Vlada Srbije odluku o načinu privatizacije Jata i eventualnom raspisivanju tendera doneti do kraja meseca. On je istakao da postoji mogućnost da država zadrži udeo u vlasništvu kompanije i da će veličina tog udela zavisiti od dogovora sa potencijalnim partnerom i njegovim investicionim planovima. Er Indija je u pismu o namerama potpisanom pre pola godine najavila mogućnost strateškog partnerstva sa Jatom i osnivanje zajedničke kompanije sa sedištem u Beogradu, dok je Aeroflot nedavno uputio ponudu Vladi Srbije. Ruska kompanija, prema navodima ministra za infrastrukturu Velimira Ilića, želi da kupi Jat ervejz, zadrži sve zaposlene, vrati dugove srpskog avioprevoznika i kupi nove letelice. U Jatu podsećaju i da su pre dve sedmice u Sočiju i sa Aeroflotom potpisali pismo o namerama za partnerstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari