Nova parking garaža se otvara krajem februara 1

JKP „Parking servis“ Požarevac privodi kraju još jednu uspešnu poslovnu godinu, koja će biti rekordna po ostvarenom prihodu.

Ovakav uspeh postignut je iako su procene bile drugačije, s obzirom na to da su pojedina parkirališta u gradu bila zatvorena tokom godine zbog realizacije brojnih investicija.

– Tokom godine najznačajniji projekat je bio za javnu montažnu garažu na posebnom parkiralištu hotel „Dunav“ i projekat brojača slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima. Lokalna samouprava je problem parkiranja prepoznala kao jedan od prioritetnijih i odlučila da investira u montažnu parking garažu, čime će se broj parking mesta na toj lokaciji udvostručiti, rekla je za Danas Marija Papović, direktorka „Parking servisa“.

Nabavka za montažnu garažu je sprovedena, ugovor je potpisan krajem oktobra, a vrednost ugovora je 37.286.000 dinara. Montirana je parking garaža od čelične konstrukcije na površini od 1.500 kvadratnih metara, u dva nivoa, što prema projektu predstavlja 145 parking mesta. Otvaranje garaže se očekuje krajem februara.

– Drugi projekat i koji je realizovan u prvoj fazi, jeste postavljanje brojača slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima. Oni su postavljeni na dve lokacije, na kojima je bilo najneophodnije informisati vozače o slobodnim parking mestima – „Načelstvo“ i „Pijaca“. Reakcije vozača su pozitivne, tako da ćemo brojače postaviti na još par lokacija – rekla je Papović.

JKP „Parking servis“ u ovoj godini investiralo je iz sopstvenih sredstava i u kupovinu novog „pauka“. Vrednost investicije je iznosila 11.900.000 dinara. Radilo se i na proširenju uličnog parking prostora koji se sad prostire na još šest ulica, čime će se dobiti novih 100 parking mesta.

– U novoj godini, pored napred navedenog, planiramo da konačno realizujemo i blokovsko parkiranje, za kojim postoji veliko interesovanje građana, pre svega onih koji žive u zgradama u užem centru grada – rekla je direktorka Marija Papović. Ona je dodala da će cene usluga „Parking servisa“ u narednoj godini ostati nepromenjene.

Klupe za mame i bebe

„U ovoj godini naše preduzeće je afirmisalo i svoju društvenu odgovornost, postavivši ‘Klupu za mame i bebe’ na dve lokacije u gradu – dečije igralište ‘Nivea’ i u ergeli ‘LJubičevo’, na šta su reakcije sugrađana bile najpozitivnije“, istakla je Papović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari