Nova privatizacija Radio-televizije Kragujevac 1Foto: N1

Ministarstvo privrede upravo je raspisalo javni poziv za prikupljanje ponuda za učešće u ponovnoj privatizaciji Radio-televizije Kragujevac.

Koja je, nakon poništenja prethodne privatizacije, podržavljena i krajem juna data kragujevačkoj gradskoj upravi na šestomesečno upravljanje.

Zainteresovani za kupovinu RTK, ponude Ministarstvu privrede treba da dostave do 26. februara. RTK je proletos, uz otpremnine iz ponuđenog socijalnog programa, napustilo 35 od preostalih 569 zaposlenih.

Prethodna privatizacija RTK poništena je pošto tadašnji vlasnik, kruševački biznismen Radoica Milosavljević, ugovorne obaveze nije ispunjavao, u meri da je ranije finansijski solidno stojeća medijska kuća i bukvalno dovedena do prosjačkog štapa. Otuda su poništenju privatizacije prethodili višemesečni štrajkovi praćeni plenidbom i rasprodajom kamera, montaža, redakcijskih automobila, agregata i druge pokretne imovine, usled čega je krajem 2017. emitovanje televizijskog programa u potpunosti obustavljeno.

Da li je gradska vlast kako se špekuliše, našla novog kupca za RTK, i to ozbiljnijeg od prethodnog, pouzdano se ne zna. Ali se zato zna da je spašavanje Radio televizije Kragujevac gradsku kasu lane koštalo svih 155 miliona dinara, koliko je ta medijska kuća trošila za tri godine, i to u vreme kada je emitovala celodnevni program na jednom TV kanalu i na dve radio stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari