Novi dispečarski centar na železnici 1Foto: Fonet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kompanije „RŽD internešenel“ o završetku preostalih projekata iz ruskog kredita za modernizaciju železnice i novom projektu izgradnje dispečerskog centra na železnici.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila kompaniji RŽD na uspešnoj saradnji na do sada realizovanim projektima i naglasila da je jedan od ciljeva u okviru modernizacije železnice izgradnja novog dispečerskog centra, koji će omogućiti da se saobraćaj na rekonstruisanim i modernizovanim prugama odvija maksimalno efikasno.

„Kao zemlja koja se strateški opredelila za ogromna ulaganja u železničku infrastrukturu, želimo da Srbija dobije dispečerski centar koji će tehnološki biti potpuno moderan i koji će doneti nove funkcije u odnosu na sistem koji sada imamo“, rekla je Mihajlović.

Prvi zamenik generalnog direktora kompanije „RŽD internešenel“ u Srbiji Mansurbek Sultanov izvestio je Mihajlović o aktuelnoj dinamici radova na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, od Stare Pazove do Novog Sada.

„Svesni smo da je ovaj projekat prioritet u razvoju srpske železnice i potpuno smo posvećeni njegovoj realizaciji“, rekao je Sultanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari