Novi rendgen za kontrolu prtljaga na beogradskom aerodromu 1

Vršilac dužnosti generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, posle višemesečnih pregovora sa kompanijom Nuktek, potpisao je u Roterdamu ugovor o donaciji vredan više od 1,2 miliona evra.

Time je omogućeno da beogradski aerodrom dobije najsavremeniji rendgen za kontrolu prtljaga.

Ugovor je u ime kompanije Nuktek, u prisustvu predsedavajućeg kompanije Nuktek Holandija Čen Žiđijanga, generalne direktorke međunarodnog centra za bezbednost u avijaciji kompanije Nuktek Žang Li, generalnog direktora Nuktek Holandija Fu Kijuana, gradonačelnika grada Roterdama Ahmeda Abutaleba i brojnih zvanica, potpisao dr Vang Veižen, predsednik Nuktek Hong Kong.

“Implementacijom ove opreme, Aerodrom Nikola Tesla naći će se u samom vrhu aerodroma koji poseduju opremu koja omogućuje najviši nivo bezbednosti. Reč je o najsavremenijoj tehnologiji na svetu koja se koristi za pregled predatog, odnosno čekiranog prtljaga. Rendgen uređaj koji radi u standardu 3, funkcioniše na principu kompjuterske tomografije i niskom stopom lažnih alarma, automatski detektuje eksplozive, tečne eksplozive i narkotike. Sastoji se od rendgena sa dva generatora koji daju sliku prtljaga iz dva ugla i uređaja za kompjutersku tomografiju koji omogućava 3D sliku u 360 stepeni bez slepih uglova”, navodi se u saopštenju Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Kompanija Nuktek je renomirani svetski proizvođač bezbednosne opreme i lider u proizvodnji rendgena za kargo teret. Kompanija Nuktek prepoznala je Aerodrom Nikola Tesla Beograd kao vodeći aerodrom u ovom delu Evrope i vidi ga kao značajnog strateškog partnera.

Aerodrom Nikola Tesla se ovom donacijom, uz već kupljenu bezbednosnu opremu koju poseduje, svrstao u sam vrh svetskih vazdušnih luka. Stručni tim Aerodroma Nikola Tesla na čelu sa v. d. generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem i direktorom Obezbeđivanja Vladimirom Mićićem, prilikom posete kompaniji Nuktek u Holandiji, čiji su bili prvi gosti, dogovorili su saradnju na budućim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari