Novih 7,5 km na istočnom kraku Koridora 10 1Deonica Staničenje-Pirot Foto: Koridori Srbije

Novih 7,5 kilometara autoputa na istočnom kraku Koridora 10 danas je pušteno u saobraćaj, saopštili su Koridori Srbije.

Kako su naveli pušteno je 5,5 km novoizgrađene autoputne deonice u punom profilu između Staničenja i Pirota, kao i deo autoputa u zoni kosine Gradinje na Obilaznici Dimitrovgrada u dužini od oko 2km.
„Kao rezultat produžene građevinske sezone, Koridori Srbije nakon obavljenih građevinskih i asfalterskih radova, kao i radova na postavljanju horizontalne saobraćajne signalizacije, navedene deonice Koridora 10 otvaraju za saobraćaj. Izvođač radova na izgradnji obe deonice je grčka kompanija Aktor“, navode Koridori i podsećaju da su do sada na Istočnom kraku Koridora 10 puštene u javni saobraćaj sledeće deonice: deonica Crvena Reka – Čiflik i Čiflik Staničenje u dužini od 25,2 km; deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot – Dimitrovgrad  i Obilaznica Dimitrovgrad u dužini od  30,5 km.
„Tokom 2018. godine preostalo je da se završi deonica  Bancarevo – Crvena Reka dužine 12,3km sa kojom će se ujedno i pustiti završena deonica Prosek – Bancarevo dužine 9,4km, kao i deonica Staničenje-Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah“, najavljuju iz Koridora Srbije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari