Foto: BIP

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod takozvane Mostarske petlje, a zadržaće prepoznatljivu etiketu i karakter.

„Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje“, rekao je Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija, i naglasio da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

– Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski i najavljuje da potrošači to pivo mogu da očekuju na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beer festu, a pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće, moći će da se proba na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji.