Programski direktor Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR) Olivije Bunen najavio da će iz programa predpristupne pomoći Evropske unije (IPA) za razvoj statistike u Srbiji biti izdvojeno dva miliona evra. „U planu je da realizacija tog projekta počne u poslednjem kvartalu 2008.

Programski direktor Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR) Olivije Bunen najavio da će iz programa predpristupne pomoći Evropske unije (IPA) za razvoj statistike u Srbiji biti izdvojeno dva miliona evra. „U planu je da realizacija tog projekta počne u poslednjem kvartalu 2008. godine“, izjavio je Bunen na skupu o podršci Evropske unije Republičkom zavodu za statistiku Srbije (RZS) i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim napretkom Srbije u toj oblasti. Šef odeljenja za ekonomiju i integracije pri delegaciji Evropske komisije Alberto Kamarata izjavio je da se u godišnjem izveštaju te komisije o napretku evropskih reformi u Srbiji, navodi da je napravljen pomak u kvalitetu statističkih podataka.
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović izrazio je očekivanje da će zakon o zvaničnoj statistici biti usvojen do kraja godine. „Važno je da radimo na jačanju poverenja u zvaničnu statistiku, kao i na poboljšanju kapaciteta u cilju približavanja zemljama Evropskog statističkog sistema“, kazao je Vukmirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari