Od početka godine 40 sela dobilo poštu 1

Godačica, selo sa oko 1.000 stanovnika podno Gledićkih planina, juče je dobilo poštu s besplatnim internet kutkom, kao 40. poslovnicu u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje”, saopštila je Pošta Srbije.

Mira Petrović, v. d. direktora „Pošte”, predala je pošte na upotrebu meštanima Godačice i okolnih sela Gledić i Drlupa, „sa željom da im služi na dobro i da uz poštanske usluge nadohvat ruke lakše žive i rade“. Ona je istakla da Pošta Srbije uspešno ispunjava poverenu društvenu ulogu i pod jednakim uslovima pruža kvalitetne usluge svim građanima, bez obzira da li žive u gradovima ili udaljenim seoskim područjima. U isto vreme Pošta daje svoj doprinos oživljavanju ruralnih sredina i podsticanju male privrede.

„Dok se sami ne pokrenemo ništa nećemo uspeti da ostvarimo, jer čekajući druge nećemo daleko stići. Vi ovde nećete videti banke, jer banke su samo gde je profit, dok Pošta pomaže razvoj sela i preduzetništva. Privrednici ovog kraja – poznati proizvođači voća, povrća i meda – sigurno će to umeti da iskoriste, a Pošta Srbije će profit ostvarivati pobedama u tržišnim utakmicama. Pošta znači tradiciju, sigurnost i poverenje”, naglasila je Petrovićeva, potpisavši ugovore sa preduzetnicima „VZ Nedeljković” i „Milosavljević 036”, koji su bili prvi korisnici usluga nove poslovnice.

Predsednik mesne zajednice Života Radojković zahvalio je Pošti Srbije na prepoznavanju potreba ljudi u malim sredinama i rekao je da je ovo veliki dan za Godačicu, budući da njeni meštani više neće morati da putuju 15 do 20 kilometara do najbliže pošte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari