Oglašena prodaja dela imovine ATP Vojvodine 1Foto: www.wikipedia.org / PANONIAN

Generalni direktor preduzeća ATP Vojvodina oglasio je, na osnovu izmenjenog plana reorganizacije, prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem.

Kupcima će biti ponuđene dve celine – novi servis za autobuse po početnoj ceni od 1,68 miliona evra, i stari servis sa upravnom zgradom za 896.000 evra. Rok za uplatu depozita ističe 18. juna, a 21. juna je najavljeno javno nadmetanje.

Ovo nije prvi put da se oglašava prodaja dela imovine ATZP Vojvodine, ali je pitanje da li će i sada biti zainteresovanih, s obzirom na to da se o njoj vodi sudski spor, da je Privredni apelacioni sud u dva navrata donosio presudu u korist bivšeg većinskog vlasnika, kao i da u katastru stoji zabeležba da je imovina u sporu.

Podsetimo, Dević je kompleks autobuske stanice sa modernim servisnim centrom za autobuse “setre” i “mercedesa” sagradio na osnovu ugovora sa Gradom ali kako lokalna vlast nije ispoštovala svoj deo obaveza, stanica nije mogla da počne sa radom i preduzeće je ubrzo otišlo u stečaj. ATP Vojvodina se zbog toga nalazi na listi od 24 sporne privatizacije, svrstana je među pet najvećih i jedinu u kojoj je oštećen investitor a ne država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari