Oglašena prodaja fabrike lekova 1Foto: M.P.

Zrenjaninska Jugoremedija mogla bi da dobije novog vlasnika, najverovatnije iz Švajcarske, a više detalja biće poznato ovog proleća kada sve procedure budu završene.

Stečajni upravnik dobio je zeleno svetlo od Ministarstva privrede da ponovo oglasi prodaju zrenjaninske fabrike lekova, po ceni polovine iznosa njene procenjene vrednosti, što znači da bi novi investitor trebao da plati 16 miliona evra. Pokušaj prodaje fabrike u oktobru prošle godine otkazan je nakon žalbe Odbora poverilaca.

-Nemamo ništa protiv da se fabrika proda, bitno je da u prodaju budu uključene dozvole za proizvodnju lekova, kako bi imovina imala svoju punu vrednost. Mi smo zbog toga tražili vanrednu skupštinu akcionara, ali ona nije održana. Zainteresovanih kupaca ima, to su sve one firme koje su se interesovala i za Galeniku, tako da ne treba nikoga favorizovati. Apleujemo na nadležne da odgovorno pristupe prodaji – naveo je za Danas predsednik Odbora poverila Jugoremedije Vladimir Pecikoza.

Jugoremedija Ad je u bankrotu od 2016. godine a njen bivši zakupac, novosadska firma Unionmedic, nije joj vratila dozvole za stavljanje 22 leka u promet, zbog čega je u toku sudski spor pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. U ovom novom oglasu za prodaju, navodi se da imovinu Jugoremedije čini industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 vozila, inventor a prodajom je obuhvaćena intelektualna svojina i 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.  Ponude se dostavljaju do 19. februara, do 11.45 časova. Otkup dokumentacije potencijalne kupce koštaće 500.000 dinara, dok obavezni depozit iznosi 777,3 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari