Olakšice za kragujevačke ugostitelje u vreme pandemije 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zbog nemogućnosti normalnog obavlјanja registrovane delatnosti u uslovima epodemije kovida 19, Gradsko veće Kragujevca odlučilo je da vlasnicima lokalnih  noćnih barova i diskoteka omogući olakšice, i to kroz umanjenje lokalne komunalne takse za isticanje firme za 99 odsto, u periodu od 15. marta, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine.

– Takođe, pravnim licima i preduzetnicima  koji su obavlјali  ugostitelјsku delatnost i koristili javnu površinu za postavlјanje – bašti  u periodu vanrednog stanja i vanredne situacije, a najkasnije do 1. novembra 2020.godine, rešenjem utvrđena visina naknade za korišćenje prostora na javnoj površini, biće umanjena prilikom obračuna zaduženja za 2020. godinu, u skladu sa predviđenim olakšicama – navodi se u informaciji sa današnje  sednice GV.

Dodaje se da će za period trajanja vanrednog stanja na teritoriji Srbije, počev od 16. marta do 6. maja 2020. godine nakanda biti umanjena za 99 odsto i za vreme trajanja vanredne situacije na području grada Kragujevca, počev od 27. juna 2020. godine pa do ukidanja, a najkasnije do 1. novembra 2020. godine za 50 procenata.

Kragujevački ugostitelju su, podsetimo, u više navrata protestovali ispred zgrade gradske uprave, zahtevajući poreske i druge olakšice u vreme epidemije kovida 19, kao i da im se omogući da rade kao i njihove kolege u Beogradu – do 23 časa, a ne do 21, što je već mesecima slučaj u centru Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari