Omladina Narodne stranke: Mladim preduzetnicima sve teže 1Ivan Gajić Foto: Narodna stranka

„Država je za tekuću godinu iz budžeta opredelila 15 milijardi dinara bespovratnih sredstava za subvencije privatnim licima koja žele da pokrenu poslovanje, a kao i do sada, gotovo 90 odsto tih sredstava otići će stranim investitorima, dok se u preostalih 10 odsto ulaganje u mlade preduzetnike meri u promilima“, naveo je Gajić, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Gajić je dodao da je stabilan izvor finansiranja osnovni problem mladih koji imaju ideju za pokretanje sopstvenog posla i da država mora da im pruži pomoć, jer je korist obostrana.

Predsednik Omladine Narodne stranke je naveo da se ne bi trebalo odricati stranih investitora, već ih privlačiti na drugačije načine, pre svega kroz oslobađanje poreza na dobit, obezbeđivanjem dobre infrastrukture i smanjivanjem korupcije.

“Trenutna politika Srbije je takva da se prednost daje stranim kompanijama koje dobijaju ogromne subvencije za otvaranje manuelnih radnih mesta na kojima mladi rade za male plate i time mimo svoje volje postaju jeftina radna snaga”, istakao je Gajić.