Osnivanje mreže mladih preduzetnika u turizmu Srbije i Bugarske 1Foto: Arhiva Evroregiona Nišava

Sredinom maja, u Vidinu u Bugarskoj, održan je sastanak u okviru projekta „Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga – STEPS“ kao deo projektnih aktivnosti evroregiona „Nišava“ koji čine opštine iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske.

Projekat se realizuje u okviru Interreg-IPA programa za prekograničnu saradnju Bugarska – Srbija 2014-2020, koji je sufinansirala Evropska unija.

Nosilac projekta je opština Vidin u partnerstvu sa Kulturnim centrom „Bratstvo 1869“ iz Ćustendila iz Bugarske i Udruženje građana „Ponišavije“ iz Pirota.

Mladi preduzetnici iz turističkog sektora razmenili su ideje i razgovarali o formiranju partnerstva za sprovođenje zajedničkih inicijativa. Sastanku je prisustvovalo 60 predstavnika ciljnih grupa i direktnih korisnika, 40 iz Bugarske i 20 iz Srbije.

Uspostavljena je mreža STEPS koja uključuje institucije, organizacije i profesionalce iz prekograničnog regiona Bugarska – Srbija, koji će raditi na promociji omladinskog preduzetništva.

Tokom obuke, poštovane su sve epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona, saopštavaju iz UG Ponišavlje.

Evroregion “Nišava“ čine Grad Pirot i opštine Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad iz Pirotskog okruga sa srpske i opštine Dragoman Svoge, Božurište, Kostinbrod, Slivnica i Godeč sa bugarske strane. Prošle godine je obeleženo 15 godina postojanja ovog evroregiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari