Otvoren Gradski park u Vranju 1Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić otvorila je juče zajedno sa gradonačelnikom Vranja, obnovljenu zelenu oazu u centru grada, vranjanski Gradski park.

Za dosadašnju rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 40 miliona dinara. Ovaj park jedan je od najstarijih u Srbiji i njegova obnova zamišljena je po ugledu na njegov izgled iz perioda pre drugog svetskog rata, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

U potpunosti je obnovljen mobilijar, dečije igralište, letnja pozornica, staze su popločane, instalirana LED rasveta, postavljene šahovske table, a novi izgled dobio je i centralni plato ispred spomenika Borislavu Stankoviću. Park je dobio i muzički paviljon i fontanu.

”Resorno Ministarstvo je u poslednjih pet godina opredelilo 61 milion dinara za turističke projekte u Vranju, a rekonstrukcija Gradskog parka jedan je od najznačajnijih. Vaš kraj ima ogroman potencijal za razvoj turizma i očekujemo nove lokalne inicijative i ideje, a resorno Ministarstvo će nastaviti da vam pruža podršku. Vranjanci, nadam se da ćete puno lepih trenutaka i vi i vaši najmiliji provoditi u ovom parku uz sve sadržaje koje on sada pruža”, poručila je Matić.

Ministarka je na putu do Vranjaposetila i Niš, kako bi se sastala sa gradonačelnicom Niša, Draganom Sotirovskom i predstavnicima Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari