Otvoren put za industrijsku zonu Pirota 1Foto: Z. Panić

Danas je kod Pirota, puštena u saobraćaj alternativna deonica puta pored koridora 10, koja spaja auto-put, industrijsku zonu i centar grada.

Ova deonica puta u dužini od 2.750 metara, izuzetno je važna za teretni saobraćaj, jer se rasterećuje glavni putni pravac i omogućava direktan ulazak u industrijsku zonu Pirot.Direktorka službi podrške “Tigar Tajersa“ Milena Tošić je izjavila da je za ovu kompaniju izuzetno važna ova deonica puta.

U „Tigar tajers“, svakodnevno ulazi na desetine kamiona različitih dobavljača, podizvođača i izlazi 40 kamiona guma za tržišta širom Evrope. Ova konekcija pojednostaviće saobraćaj, rasteretiti naš unutrašnji transport i rasteretiti transport u gradu i što je veoma važno za sve nas učiniti saobraćaj mnogo bezbednijim za sve učesnike“. rekla je Tošićeva.

Vrednost radova na ovoj deonici je dva miliona evra. Direktor sektora izgradnje JP „Koridori Srbije“ Aleksandar Senić je rekao da je istočni krak Koridora 10 veoma zahtevna deonica, ali da se radovi već privode kraju.

Na toj deonici auto-puta i ovog paralelnog, nekomercijalnog puta je izgrađeno ukupno 22 mosta, skoro 4 kilometra regulacije reke, imamo osvetljenje celokupnog paralelnog puta i radimo opremanje dva tunela „Sopot“ i „Sarlah“, rekao je Senić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari