poslovnom objektu nastalom nakon uključivanja srpske firme M. Rodić u sistem slovenačke kompanije Merkator. Roda centar u Kragujevcu ima 30.000 kvadratnih metara trgovinsko-poslovnog prostora i raspolaže sa oko 40.000 artikala robe široke potrošnje. U izgradnju i opremanje prvog Roda centra u Srbiji uloženo je oko 20 miliona evra.

poslovnom objektu nastalom nakon uključivanja srpske firme M. Rodić u sistem slovenačke kompanije Merkator. Roda centar u Kragujevcu ima 30.000 kvadratnih metara trgovinsko-poslovnog prostora i raspolaže sa oko 40.000 artikala robe široke potrošnje. U izgradnju i opremanje prvog Roda centra u Srbiji uloženo je oko 20 miliona evra. Direktorka kompanije Merkator S Stanka Ćurović rekla je da je posao u ovdašnjem Roda centru dobilo više od 300 Kragujevčana.
U Kragujevcu je za danas zakazan početak izgradnje prvog multifunkcionalnog, to jest trgovinsko-poslovnog i zabavnog centra izraelske kompanije Plaza u Srbiji. Kamen temeljac za izgradnju Plaza centra u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija danas će, prema zvaničnoj najavi, položiti Verica Kalanović, ministarka za Nacionalni investicioni plan u Vladi Srbije. Izgradnja Plaza centra u Kragujevcu, koji će se prostirati na 80.000 kvadratnih metara, trajaće 18 meseci. Ovdašnji Plaza centar, u čiju izgradnju i opremanje će biti uloženo oko 50 miliona dolara, raspolagaće brendiranom robom više od 100 renomiranih svetskih i domaćih kompanija, a u njemu će biti locirani i restorani, bioskopske dvorane, internet kafe, zabavni park za sve uzraste, kuglana i drugi poslovno-zabavni sadržaji. Očekuje se da će u Plaza centru biti zaposleno oko 1.000 Kragujevčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari