Otvoren sajam "Zrbiznet- poveži se" sa ciljem razvoja duha preduzeništva 1

Ministar privrede Goran Knežević danas je u Zrenjaninu otvorio sajam „Zrbiznet – poveži se“, poručivši da ministarstvo koje vodi podržava sve skupove čiji je cilj da razvijaju duh preduzetništva, kao i mala i srednja preduzeća.

On je istakao da u Srbiji danas posluje više od 360.000 malih i srednjih preduzeća, koja zapošljavaju oko 900.000 ljudi.

Nakon uspešno završenog projekta Godina preduzetništva, projekat je produžen na Deceniju preduzetništva, u okviru kojeg će se brojnim programima podržati male i srednje firme.

Hoćemo da produžimo našu saradanju i podršku malim i srednjim preduzećima, jer želimo da oni budu motor privrede. Oni to već i sada jesu, a mi im pružamo šansu da se dalje razvijaju. Imaju ogromnu šansu sa velikim investitorima koji dolaze, jer oni traže kooperantsku i dobavljačku mrežu, tako da ih treba povezati i sa njima, rekao je Knežević.

On je podsetio da je Vlada Srbije u okviru projekta Decenija preduzetništva ove godine izdvojila 18,2 milijarde dinara za mala i srednja preduzeća, od čega je 7,6 milijardi nepovratnih sredstava, a odvojeno je i više od 500 miliona evra za povoljne kredite.

Zrenjaninsku „Zrbiznet – poveži se“ organizovali su Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina i Grad Zrenjanin, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari