Garancijski fond AP Vojvodine obezbediće, preko banaka, kreditnu liniju za nabavku NPK mineralnih đubriva i raspisaće konkurs za odobravanje garancija u iznosu od 300 miliona dinara za obezbeđenje tih kredita. Saša Dragin, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, istakao je da je Fond pozvao sve proizvođače složenih NPK đubriva da se prijave i učestvuju u izboru dobavljača.

Garancijski fond AP Vojvodine obezbediće, preko banaka, kreditnu liniju za nabavku NPK mineralnih đubriva i raspisaće konkurs za odobravanje garancija u iznosu od 300 miliona dinara za obezbeđenje tih kredita. Saša Dragin, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, istakao je da je Fond pozvao sve proizvođače složenih NPK đubriva da se prijave i učestvuju u izboru dobavljača. Ali, za razliku od prethodnih godina, sada su dobavljačima postavljeni oštriji uslovi. Od njih se zahteva da ponude i isporuče kvalitetna đubriva.
Po rečima direktora Garancijskog fonda APV Gorana Vasića, proizvođač ili dobavljač đubriva koji želi da se kvalifikuje za ovaj posao mora da pristane na proveru kvaliteta kod ovlašćenih organizacija, ali i kod Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, ako krajnji korisnik posumnja u kvalitet đubriva. „Isporučilac veštaka treba da bude spreman da snosi troškove uzorkovanja i kontrole kvaliteta, kao i da plati penale u visini 20 evra po toni i procentu odstupanja aktivne materije u odnosu na deklarisanu“, naglasio je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari