Pet miliona dinara za subvencije za organizovano dovođenje turističkih grupa u Srbiju 1Foto: EPA-EFE MADE NAGI

Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predvidjen budžet od ukupno pet miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka Tatjana Matić pozdravila je ovu odluku i dodala da su neophodni direktni podsticaji u turizam koji će omogućiti oporavak sektora koji ima veliki uticaj i na druge privredne grane.

„Subvencijama koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja biće povećana motivisanost za dovođenje stranih gostiju, ali i elastičniji pristup u politici cena i odredjeni stepen amortizacije negativnih cenovnih uticaja“, ocenila je ministarka.

U saopštenju se navodi da na osnovu Uredbe pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovodjenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).

Subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za medjunarodni kongres/medjunarodni korporativni dogadjaj, po stranom turisti iznosi 15 evra.

Za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za medjunarodni kongres/međunarodni korporativni dogadjaj, subvencija po stranom turisti iznosi 20 evra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.