Petković posetio Leposavić, razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas Leposavić i razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći Vlade Srbije, u iznosu od 100 evra za sve zaposlene, decu i penzionere i 200 evra za sve nezaposlene u dinarskoj protivvrednosti.

Petković je obišao ekspozituru Banke Poštanska štedionica, preko koje se realizuje isplata i podsetio da je inicijativa za isplatu jednokratne pomoći potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

To je pokazatelj koliko država Srbija misli o svom narodu na Kosovu i Metohiji i reč je o dodatnom paketu pomoći za naš narod na Kosovo i Metohiju. Rebalansom budžeta država je izdvojila najveću pomoć ikada za južnu pokrajinu i to u iznosu od četiri milijade dinara, što za kapitalne projekte, kao što su izgradnja puteva, bolnica, vrtića, što za direktnu finansijsku pomoć, rekao je Petković.

Sa Petkovićem, ekspozituru u Leposaviću je obišao i predsednik Izvršnog odbora Banke „Poštanska štedionica“ Bojan Kekić, a podelili su i tablete deci iz četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Prilikom obilaska Leposavića, Petković se sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari