Pirot: Potrebna sanacija mnogih putnih pravaca 1Foto:Z.Panić

Državni, magistralni i regionalni putni pravci koji presecaju lokalnu putnu mrežu na teritoriji Pirota moraju da se održavaju, izjavio je za Danas zamenik gradonačelnika Pirota  Vidojko Panajotović.

Po završetku radova na izgradnji Koridora 10, ostali su u veoma lošem stanju putevi u ingerenciji države”,  kaže Panajotović i dodaje da lokalna samouprava ima obećanje resornog ministarstva da će regionalni putni pravci Pirot -Planinarski dom, deonica Sadikov bunar- Blato i Sopotska petlja –Knjaževačka ulica, biti sanirani.

Prema njegovim rečima, ostaje i obećanje da će se raditi i deonica regionalnog puta ka Sukovskom manastiru, pravac ka selu Rsovci i regionalni put Izatovci – Budin del.

Očekujem da početkom gradjevinske sezone počnu radovi na izgradnji nadvožnjaka kod Sopotske petlje, koja nije povezana sa koridorom, a važna je za sela koja gravitiraju ka Staroj planini. Neohodna je i rekonstrukcija puta ka selu Topli do na Staroj planini  koji je u nadležnosti lokalne samoprave. U toku je izrada projektne dokumentacije,ali potrebna i finansijska podrška države jer je reč o izuzetnoj zahtevnoj deonici”, kaže Panajotović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari